Jdi na obsah Jdi na menu

MČR v agility Žamberk - 12.-13.9.2009

14. 9. 2009
Obrazek
Klub agility nás letos opět oslovil, jako již "ostříleného" pořadatele, zda by se naše ZKO znovu, po roční pauze (kdy MČR 2008 proběhlo v Mladé Boleslavi), ujala ve spolupráci s KA ČR a ZKO Vysoké Mýto uspořádání již XVIII. Mezinárodního mistrovství České republiky v agility.
Tuto výzvu jsme opět přijali, hlavním důvodem asi bylo i to, že náš předseda Ivan Vrkoč je zároveň i místopředsedou právě Klubu agility ☺

Samotnému uspořádání předcházelo, stejně jako u všech akcí podobného typu, spousta práce, shánění, domlouvání,... zkrátka spousta starostí, aby vše dopadlo ku spokojenosti všech.

Mistrovství se uskutečnilo na již osvědčeném tréninkovém hřišti FC. Žamberk ve sportovním a rekreačním areálu "Pod Černým lesem", jehož obrovskou výhodou je i možnost ubytování v sousedícím kempu, dostatek občerstvení, prostoru k venčení a vůbec příjemné prostředí.

Vlastní přípravy začaly již v pátek, kdy se na místo přivezly dvě sady překážek, připravilo se občerstvení, vytyčily se dva parkury, vyvěsily vlajky,... Začali se sjíždět první účastníci.
Obrazek
V sobotu ráno vše vypuklo. Z naší organizace nastoupili všichni, kdo měli ruce, nohy a zrovna volný víkend, jak z řad nás agiliťáků, tak i od "sporťáků" a také řada nečlenů, kteří docházejí na hodiny tréninků pro veřejnost. Dorazila také spousta vypomáhajících členů ze ZKO Vysoké Mýto.
V 8.30h proběhlo slavnostní zahájení za přítomnosti starosty města, kde byli představeni letošní rozhodčí: Alice Glöcknerová, Veronika Vostrá a Per Berg Kirkevold z Norska.
V 9h se začalo závodit. Běhalo se na dvou parkurech nejprve agility družstev, poté jumping jednotlivců, veteráni a prestižní závod CACIAg. První den uzavřelo vyhodnocení jednotlivých běhů.

ObrazekV neděli se začínalo závodit již od 8. hodin a to jumpingem družstev, veterány a nakonec agility jednotlivců. Vše probíhalo bez větších problémů za příjemně teplého slunečného počasí. Závěr dne byl nejprve ve znamení vyhlášení výsledků jednotlivých běhů a poté již slavnostního vyhlášení celého mistrovství. Zbývalo jen se rozloučit, popřát si příjemnou cestu a všichni se rozjeli do svých domovů. Na nás, pořadatelích, ještě bylo vše sbalit, uklidit a odvézt.

Doufáme, že se u nás všem líbilo a že nám případné drobné nedostatky již odpustili.

Účast našich agility týmů na MR
Ani naše ZKO nezůstala pozadu, co se účasti závodních týmů týká a tak se do data uzávěrky podařilo splnit kvalifikační kriteria a přihlásit se celkem 5-ti týmům a to:
Kategorie LA: Dana Vítková s border kolií Dumby Miveko, Eva Vrkočová s královským pudlem Arminou Bílý Bohém.
Kategorie MA: Ondřej Vrkoč a manchester terierka Agility Černá Irupé.
Kategorie SA: Zuzana Vítková a kavalír king charles spaniel Focus Akumulator, Erika Keprtová a malý knírač Vilibald Androis.

Dokončit oba velice náročné běhy v jednotlivcích a tím se zařadit na výsledkovou listinu MR se podařilo pouze týmu Erika Keprtová a Vilibald Androis v kategorii SA a to na 21. místě z 56 startujících. Ostatní bohužel "nasbírali" alespoň jednu diskvalifikaci a tím se do pořadí nedostali. Ve družstvech se bohužel neumístil z našich nikdo.

Obrazek
Nejvýznamější úspěch zaznamenal tým Ondřej Vrkoč a Agility Černá Irupé v běhu CACIAg, kde obsadili v kategorii MA 2. místo a stali se tak držiteli titulu res.CACIAg!!! Gratulujeme!!!



Eva Vrkočová s Arminou Bílý Bohém v katgorii LA dokončily na 23. místě