Jdi na obsah Jdi na menu

II. Žamberecký mini - DOGTREKKING 8.5.2009

11. 5. 2009
Letos jsme se při pořádání druhého ročníku rozhodli, žeObrazek jej pojmeme nejen jako příjemnou vycházku s přáteli, ale dáme šanci i těm, kdo si chtějí trochu zazávodit a tak kromě trasy turistické - procházkové na 7km přibyla ještě trasa závodní na 17km.

Sraz závodníků na delší trasu byl mezi 7.15h a 8.00h. První tým vyrazil na trať v 8.02h a za ním vystartovaly v minutových intervalech ostatní, celkem 10 týmů - psovod + pes a k nim ještě dva startující mimo soutěž, kteří neměli svého psa, proto nemohli být do celkového pořadí zařazeni.

Od 8.15h do 9.00h měli sraz účastníci turistické trasy. Sešlo se jich 23 a zde již nebylo nutností, aby měl každý pejska, takže se mohli přihlásit s jedním pejskem celé rodiny, čehož bylo v mnoha případech využito.

ObrazekOproti loňskému prvnímu ročníku nám počasí opravdu přálo, sluníčko svítilo po celý den a tak i nálada byla výborná. Obě trasy vedly převážně lesními a polními cestami po turistickém značení, ta delší též podél říčky Rokytenky, takže se pejsci měli možnost cestou i osvěžit. Na trati byly připraveny také kontrolní body, pro delší tři, pro kratší dva, kde si každý účastník označil projití do svého itineráře.

V cíli na každého čekala malá odměna v podobě diplomu, čokolády Fidorky jako medaile a  propisovací tužky (od TS Žamberk). Na závěr byla vyhlášena kategorie závodní - prvních 5 v cíli obdrželo ceny. A jak to tedy vše dopadlo?

Pořadí
Psovod
Pes
Celkový čas
1. místo
Ondřej Vrkoč
Agility Černá Irupé
2 : 03
2. místo
David Merta
Simír
3 : 40
3. místo
Naďa Štěpánková
Jane Kateko
3 : 40
4. místo
Lucie Bočková
Alissa z Bukovských lesů
3 : 41
5. místo
Zdeněk Štěpánek
Nika Niox
3 : 41

Doufáme, že se všem u nás líbilo a pokud příští rok uspořádáme třetí ročník, že se se všemi znovu sejdeme.

Obrazek