Jdi na obsah Jdi na menu


Obrazek
Helenka Zámek


toy pudl

nar.: 8.3.2001

otec: Usambar Black Narcis

matka: Collette Zámek

zkoušky: SA3, ZZO, canisterapie





Helenka se narodila 8.3.2001 v Hostinném a my si ji přivezli jako tři a půl měsíční štěňátko.
 

Obrazek

Helenka byla velice temperamentní, to je asi slabé slovo, ale ti, co ji znají, vědí o čem je řeč.A tak jsem ji musela něčím zaměstnat, proto jsme začaly trénovat agility a nakonec i závodit.

 

V dubnu 2003 jsme začaly běhat agility a v roce 2004 jsme splnily přestup do SA2. Po dalším roce nás čekal přestup do SA3, tam se nám však mnoho nedařilo. Proto mě potěšil návrat  do dvojek. Jaké bylo moje rozčarování, když se změnila  pravidla a my musíme zpět mezi trojkaře. Tak se letos necháme překvapit, zatím nic moc. Bohužel už vím proč Obrazekse Helence nedaří. Pomalu, ale neodvratně přichází o zrak. A protože její malé srdíčko pro parkury žije tak i tak běží a snaží se do toho dát vše., byla by schopná se i zranit a tak jsem musela letos říct dost. Pokud to jen trochu půjde tak bychom to zkusily ve veteránech, ale na to ještě nemá věk, tak snad za rok.

 

Také máme úspěšně složenou zkoušku ZZO, kterou jsme složily 8. 11. 2003.

 

15.3.2003 jsme složily v Praze zkoušku canisterapie v centru výcviku psů Helppes. Od té doby navštěvujeme speciální školu v Žamberku, kde se nám daří odbourávat strach ze živého zvířete u postižených dětí (Downův syndrom, mentální retardace, tělesně, zrakově i sluchově postižení). Helenka i děti se na sebe velice těší.

Stránky celé Helenčiny smečky najdete ZDE